PeuterPlein

Sfeerproeven op het PeuterPlein

Op vrijdag, 26 mei, hadden we ons 2e PeuterPlein ochtend bij ons op de Rank. Dit PeuterPlein hebben we 2x per jaar en dan openen we onze deuren voor ouders met peuters die op zoek zijn naar een bassischool voor hun kind.

En het was een zeer geslaagde ochtend! Veel ouders waren op deze ochtend afgekomen!

Deze ochtend gaf een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier een kijkje te komen nemen bij ons op de Rank. De koffie en thee stond voor de ouders klaar op het plein en ondertussen konden hun peuters alvast heerlijk vrij spelen met de andere kleuters. Na het buitenspelen mocht iedereen die wilde, mee de klas in van groep 1/2. Op deze manier kon iedereen al een beetje proeven hoe het in de kleuterklas aan toe gaat. Samen fruit eten in de kring, ondertussen luisteren naar de juf die een boekje voorleest. Na het fruiteten was er een moment van spelen in de hoeken. Iedereen kon zelf kiezen welke hoek en ook onze kleine gasten speelden al heerlijk mee! Bouwen in de bouwhoek, verven, boekje lezen of spelen in de poppenhoek, overal waren wel kindjes aan het spelen. Ondertussen hadden de ouders de gelegenheid vragen stellen aan de juf of indien gewenst, kregen ze een rondleiding door de school van onze locatieleidster, Martineke Breman.

Vrijdag, 6 oktober, hebben het volgende PeuterPlein en dan hopen we natuurlijk dat ook dan er heel wat ouders met hun kind even komen sfeerproeven!