Pip gaat naar de basisschool flipbook

Pip gaat naar de basisschool

Voor bijna elke kleuter is het wel een beetje spannend om voor het eerst naar de bassischool te gaan. Wie is mijn nieuwe juf of meester? Wat gaan we allemaal doen op een dag? Gaan we ook buiten spelen? En kan ik dan ook met andere kindjes spelen?

Om alvast een beetje een beeld te kunnen geven, hebben we zelf met de Passie scholen een leuk voorleesboekje gemaakt. Deze kan u samen met uw kind lezen en hierdoor al een beetje laten zien hoe het in de kleuterklas zal zijn. Tekst en de tekeningen zijn door een eigen medewerker gemaakt!

Zie hieronder het boekje ‘pip gaat naar de basisschool’

Veel leesplezier!

 

Leerlingraad 

‘Onze mening telt.’

In de groepen 5 t/m 8 zijn klassenvertegenwoordigers gekozen die eens in de zes weken in gesprek gaan met de schoolleiding. De leerlingraad meedenken over de school, zoals bijvoorbeeld de inrichting van de school, regels op het plein en hun mening over lesmethodes. In de school hangen brievenbussen waar vanuit de klassenvergadering punten ingediend mogen worden voor de leerlingraad. Zo geven we de leerlingen een stem en leren we hen hun mening te geven en samen verantwoordelijkheid te dragen.